Isala ziekenhuis

Zwolle

Ernst & Young

Amsterdam

IJburg

Amsterdam

Brede school

`t Harde

Basisschool de Sprankel

Zwolle

Politie Kantoor

Apeldoorn

Stellingwerf college

Oosterwolde

Tijnmuiden

Amsterdam

Isala Ziekenhuis

Zwolle

Appartementen

Zuidwolde

Medisch Spectrum Twente

Enschede

Medisch Spectrum Twente

Enschede

EXPO

Hengelo

EXPO

Hengelo

Panelen Holland omarmt M.V.O.


Het bedrijf zag het behalen van dit certificaat niet als het afsluiten van een bestaande periode, maar juist als de start van een nieuwe !

Een nieuwe periode waarin, nog meer dan voorheen, werd nagedacht over M.V.O. en welke verbeteringen op dat vlak konden worden doorgevoerd.

Met enige trots kunnen we vaststellen dat een breed scala aan maatregelen zijn getroffen.

  • In een deel van het bedrijf werden de bestaande verlichtingsarmaturen vervangen door energie zuinige elementen.
  • Door een verregaande optimalisatie van de productie, is de hoeveelheid afval aanzienlijk geslonken.
  • Al het vuil word gescheiden aan de verwerkers aangeboden en de restanten van de afdeling metaalbewerking worden aangeboden om te worden gerecycled.
  • De milieu vervuilende heftrucks zijn vervangen door heftrucks die worden aangedreven door elektriciteit.
  • Al het vervoer van de producten vindt plaats met vrachtwagens van het type Euro 5, hetgeen een wezenlijke bijdrage levert aan een schoner milieu.
  • Het bedrijf is een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om een P.V. zonnepaneel in haar sandwichpanelen te integreren. Dit zou in de toekomst, samen met een warmte-opslag systeem, tot aanzienlijke energiebesparing in gebouwen kunnen leiden.
  • Door middel van een Bedrijfsacademie konden alle medewerkers van Panelen Holland in verschillende thema’s hun kennis vergroten. Het traject werd afgesloten met een E.V.C. verklaring voor elke deelnemer.
  • In 2012 werden alle inkoop documenten gedigitaliseerd en sinds 2013 geldt dit tevens voor het grootste gedeelte van alle uitgaande documenten. Een en ander heeft geleid tot een forse besparing op papier en toner-inkt.
  • Door een uitbreiding van het bestaande C.R.M. systeem, bestaat de mogelijkheid om een aantal klantgegevens m.b.t. M.V.O. op eenvoudige wijze te monitoren en hiermee diverse “cross-links” te leggen.

M.V.O. is nooit “af” en het is dan ook vanzelfsprekend dat Panelen Holland ook in de toekomst bezig zal zijn met het verder ontwikkelen en implementeren van maatregelen op dit gebied.

...terug

Meer informatie?

Wilt u naar aanleiding van deze of een andere pagina meer informatie ontvangen? Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen contact met u op.